Tørre øyne: Hva er det – og hvordan løser man problemet?

Det kan være en rekke faktorer til at man får tørre øyne. Noen mennesker har rett og slett litt mindre aktive tårekanaler enn andre. Sett bort fra biologiske faktorer, så er lange timer foran dataskjremen ofte en faktor som de fleste vil kjenne seg igjen i.

Når man kikker inn på en data- eller TV-skjerm vil man automatisk blinke med øynene på en lavere frekvens enn man gjør normalt. (kilde: familyzone.com)

Det fører til at øynene dehydreres. Et annet godt eksempel er den norske vinteren. Når vi bor så langt nord som vi gjør, så er det ofte problemer med tørr luft på vinterstid. Øynene er nok et av kroppens organer som gir størst uttrykk for utfordringer ved 20 minusgrader, noe du helt sikkert kjenner deg igjen i…

Tørre øyne kan gi en kløende og ekkel følsle. I verste fall kan øynene føles betent, noe som kan gi kortvarige smerter. Med andre ord: det er viktig å benytte seg av kontaktlinser som hindrer at nettopp dette skjer.

tørre øyne

Hvordan kan man unngå tørre øyne?

Til tross for at det kan både være plagsomt og smertefullt, så er dette noe man kan unngå ved å sette enkle forhåndsregler. Både et innkjøp av de riktige kontaktlinsene samt det å ha noen øyedråper tilgjengelig er smarte valg.

Husk også å ta pauser når du jobber foran datamaskinen. For hver time bør du minst ha fem minutter pause hvor du ser ut i luften eller gjør noe annet enn å stirre inn i en skjerm.

Tørre øyne (video om hvordan man løser problemet)Vil kontaktlinser med høyt væskeinnhold alltid være bedre for å motvirke tørre øyne?

Høyt vanninnhold er ikke en ulempe, men heller ikke helt nødvendig for å holde øynene fuktige. Kontaktlinser med VELDIG høyt væskeinnhold har også en tendens til å «suge» tårevæske vekk fra øynene, noe som gjør folk med «kronisk tørre øyne» ganske utsatt.

Det er veldig mange faktorer som spiller inn på om en linse er god mot tørre øyne. Dette er også grunnen til at vi har samlet informasjon fra veldig mange ulike kilder før vi kom frem til listene over dagslinser og månedslinser som anbefales til å fjerne dette problemet.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kontaktlinsepris.no
Logo