Solbriller herre – Topp 10 heteste briller til vår/sommer (2024)

Jeg har jobbet i mer enn tre år hos en av Europas største nettbutikker innen salg av solbriller.

Da jeg prøvde å finne noen gode solbriller til meg selv i 2024, så ble jeg skuffet.

Bruker du Google til å søke på fraser som:

  • «Beste solbriller til herre»
  • «De kuleste solbrillene til mann»
  • «Gode og billige solbriller herre»

….så ender du opp på «spammy» Nettavisen-artikler som er fylt med reklame.

Altså ikke objektiv informasjon.

Selv har jeg testet hundrevis av solbriller de siste årene. Jeg kjenner representantene for alle de største merkene. Og jeg vet hvilke som gir god valuta for pengene – og hvilke merker som er overpriset.

Så her har du min toppliste over de beste solbrillene til herre i 2024!

Våre anbefalte solbriller til menn i 2024

Oakley OO9208-73 Radar EV Path

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Oakley OO9208-73 Radar EV Path solbriller er designet med den aktive mannen i tankene. Med sin aerodynamiske form og robuste ramme, tilbyr de eksepsjonell komfort og beskyttelse under alle typer utendørsaktiviteter, fra sykling til løping.

Den avanserte linseteknologien forbedrer fargekontrasten og visuell klarhet under ulike lysforhold. Disse solbrillene passer spesielt godt til menn med middels til store ansiktsformer, og gir et sporty, men likevel stilfullt uttrykk.

Ray-Ban Hexagonal

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Ray-Ban Hexagonal solbriller tilbyr en unik vri på den klassiske aviator-stilen med sine distinkte sekskantede linser.

Denne modellen passer utmerket til menn som ønsker å kombinere vintage-inspirert eleganse med en moderne kant. De tynne metallrammene gir et lett og komfortabelt grep, ideelt for både hverdagsbruk og spesielle anledninger.

Passer godt til runde og ovale ansiktsformer, og tilfører et sofistikert preg til ethvert antrekk.

Oakley Frogskins

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Oakley Frogskins er en hyllest til 80-tallets popkultur, kombinert med Oakleys anerkjente linseteknologi.

Med sin ikoniske design og varierte fargevalg, passer disse solbrillene til nesten alle ansiktsformer og stiler. De er spesielt flotte til casual og sporty antrekk, men kan også gi en spennende kontrast til mer formelle klær. Frogskins er for mannen som setter pris på både stil og funksjonalitet i solbrillene sine.

Ray-Ban RB2180

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Ray-Ban RB2180 solbriller bringer en moderne rund form til Ray-Bans klassiske designestetikk. Med sin myke kurve og balanserte proporsjoner, er de flatterende for de fleste ansiktsformer, spesielt for menn med firkantede og hjerteformede ansikter.

Denne modellen er perfekt for den som ser etter et par allsidige solbriller som kan brukes til enhver anledning, fra en dag på byen til avslappende øyeblikk på stranden.

Ray-Ban Justin

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Ray-Ban Justin solbriller er inspirert av den ikoniske Wayfarer-stilen, men med en litt større og mer rektangulær ramme for en mer moderne følelse.

De gummierte rammene tilbyr en unik tekstur og ekstra komfort, mens de polariserte linsene gir overlegen beskyttelse og klarhet. Justin-modellen passer godt til menn som ønsker en kombinasjon av klassisk stil og moderne komfort, og er spesielt flatterende for runde og ovale ansiktsformer.

Ray-Ban Aviator

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Ray-Ban Aviator solbriller trenger ingen introduksjon. Denne tidløse klassikeren, med sin slanke metallramme og karakteristiske dråpeform, passer til nesten alle ansiktsformer og gir et umiddelbart løft til enhver stil.

Du har kanskje sett Tom Cruise i Top-Gun? 😉

….han gjorde jo Aviator-solbrillene virkelig populære i hele verden!

Aviators er ideelle for menn som verdsetter en kombinasjon av funksjonalitet, komfort og en uanstrengt cool faktor, enten det er til hverdagsbruk eller til mer formelle anledninger.

Ray-Ban Clubmaster

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Ray-Ban Clubmaster solbriller er kjent for sin retro-inspirerte design med en markant halvramme. Denne modellen appellerer til den stilbevisste mannen som ønsker å legge til et preg av sofistikert vintage i sin garderobe.

Med sin intellektuelle utstråling, passer Clubmasters spesielt godt til ovale og rektangulære ansiktsformer. De er det perfekte valget for menn som ønsker å uttrykke sin unike stil.

Oakley Bxtr

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

Oakley Bxtr solbriller representerer det ypperste innen Oakleys innovasjon og design. Med sin robuste ramme og avanserte linseteknologi, er de bygget for å tåle ekstreme forhold og aktiviteter.

Bxtr-modellen er spesielt designet for menn som krever det beste innen beskyttelse, komfort og ytelse fra solbrillene sine, enten det er for sport, eventyr eller daglig bruk.


Testkriterier – Slik fant vi beste solbriller til herre i 2024

Solbriller herre - Topp 10 heteste briller til vår/sommer ([year])

1. UV-beskyttelse

Når du skal kjøpe solbriller, er det aller viktigste å sjekke at de gir god UV-beskyttelse. Solbriller bør blokkere 99% til 100% av UVA- og UVB-stråler for å beskytte øynene dine effektivt mot solens skadelige effekter. Tenk på det som solkrem for øynene dine.

For eksempel, hvis du er en person som liker å tilbringe mye tid utendørs, enten det er på stranden eller i fjellene, er solbriller med høy UV-beskyttelse helt essensielt for å forebygge skader som katarakt eller hudkreft rundt øynene.

Visste du også at det finnes kontaktlinser med UV-beskyttelse?

2. Passform

En annen viktig faktor er hvordan solbrillene passer. De bør ikke være for stramme, slik at de ikke etterlater merker eller er ubehagelige, men heller ikke så løse at de glir ned nesen din hele tiden.

En god passform sikrer også at solbrillene dekker øynene dine godt, slik at sollyset ikke slipper inn fra sidene. Tenk på en dag ute i byen, hvor du ikke vil at solbrillene skal falle av hver gang du ser ned.

Noen merker tilbyr modeller med justerbare neseputer eller fleksible armer for en mer tilpasset passform.

solbriller herre

3. Linsemateriale – hva skal solbrillene brukes til?

Linsematerialet er viktig både for holdbarheten til solbrillene og for klarheten i synet ditt. Polariserte linser er for eksempel flotte for å redusere gjenskinn fra vann eller veier, noe som gjør dem ideelle for kjøring eller fiske.

Polykarbonatlinser er støtsikre og en god idé for deg som driver med sport eller andre aktiviteter der brillene kan bli utsatt for slag. Glasslinser gir på sin side den klareste visjonen, men kan være tyngre og mer utsatt for å knuse.

4. Stil og design

Stil og design er subjektivt, men det er viktig å finne et par solbriller som du føler deg komfortabel og selvsikker i. Det finnes en rekke stiler å velge mellom, som aviators, wayfarers, eller runde rammer.

Tenk på ansiktsformen din og hva som komplementerer den.

En person med et rundt ansikt kan for eksempel se bra ut i kantete briller som wayfarers, mens noen med et mer kantete ansikt kanskje foretrekker runde eller ovale former for å myke opp trekkene.

beste solbriller herre

5. Holdbarhet – gode brillerammer på solbrillene til herre

Til slutt, vurder holdbarheten til solbrillene. De bør være laget av et solid materiale som tåler daglig bruk uten å bli lett skadet.

Metallrammer kan være robuste og gi et klassisk utseende, mens plastikkrammer ofte er lettere og mer fleksible, noe som kan være en fordel hvis du er aktiv.

Sjekk også hengslene – solbriller med skruer i hengslene pleier å være mer holdbare enn de som bare er limt sammen. Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å bruke solbrillene under aktiviteter som krever mye bevegelse.

Hvilke forskjellige solbriller finnes til herre? Tabelloversikt

Type SolbrillerUV-beskyttelseLinsematerialeStilVelegnet for
Aviator100% UVA & UVBPolykarbonatKlassiskKjøring, hverdagsbruk
Wayfarer100% UVA & UVBGlassCasualByvandring, strand
Sport100% UVA & UVBPolykarbonatSportySykling, løping
Runde Rammer100% UVA & UVBPolykarbonatVintageFestival, fritid
Polariserte100% UVA & UVBPolarisertAllsidigFiske, vannsport

Videoguide – beste solbriller til mennFAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvordan vet jeg hvilken solbrilleform som passer best til ansiktsformen min?

For å finne solbrilleformen som passer best til din ansiktsform, se etter en kontrast mellom ansiktsformen og solbrillens form.

For eksempel, hvis du har et rundt ansikt, kan kantete solbriller som wayfarers gi en flatterende kontrast, mens de med et mer kantete ansikt kan dra nytte av runde eller ovale solbriller for å myke opp trekkene.

Er dyrere solbriller alltid bedre?

Ikke nødvendigvis.

Prisen på solbriller reflekterer ofte merkevaren og designet mer enn den faktiske kvaliteten. Viktigere enn pris er UV-beskyttelse, materialkvalitet, og om de oppfyller dine behov og preferanser.

Hva betyr det at solbriller er polariserte?

Polariserte solbriller har et spesialbelegg som reduserer gjenskinn fra flate overflater som vann, veier og snø.

De er ideelle for aktiviteter som kjøring, fiske, og vintersport, da de forbedrer visuell klarhet og komfort ved å minske øyestamme.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kontaktlinsepris.no
Logo