Øyeoperasjon eller kontaktlinser – hva bør man velge?

Mer enn tjuefem prosent av hele verdens befolkning har til en hver tid behov for synskorrigerende hjelpemidler, og brille- og kontaktlinseindustrien vokser som følge av at den globale generelle øyehelsen stadig forverres.

Dårlige vaner gjennom økt bruk av teknologi (mobil-, nettbrett- og PC-skjermer) fører til at øynene slites ut. Denne problematikken har Forskning.no enda mer informasjon om.

Mange steder i verden har man ikke økonomiske forutsetningene til å gi mennesker det de trenger for å ha et klart syn i hverdagen, men her hjemme i Norge har man både teknologien og pengene til å gi mennesker et valg: skal man benytte seg av briller/kontaktlinser eller utføre en øyeoperasjon?

Innholdsfortegnelse

Hva er billigst i det lange løp? Økonomisk analyse

I likhet med alle andre valg i livet blir man satt ovenfor en ”kostnad/nytte”-vurdering der man blir nødt til å veie opp for fordeler og ulemper for å finne den beste løsningen (de av dere som har studert noe økonomi- eller markedsføringsrelatert kjenner det kanskje best som ”cost/benefit”).

Øyeoperasjon er en stor umiddelbar utgift

En øyeoperasjon er unektelig dyrere enn et års forsyning med kontaktlinser. På den andre siden nærmer nok kostnadene seg hvis man begynner å regne på priser over fem, syv og ti år.

En øyeoperasjon kan i stor grad bli sett på som en investering hvor man fjerner en hverdagslig kostnad i bytte mot et relativt stort engangsbeløp.

øyeoperasjon eller kontaktlinser

Sikkerhet og risiko

Èn ting er penger. En annen ting er sikkerhet. De mest stilte spørsmålene angående øyeoperasjon omhandler senskader og hvilken risiko en slik operasjon omfatter.

Teknologien er i stadig utvikling og det er i skrivende stund en svært liten risiko for at man opplever ubehageligheter hvis man utfører en slik operasjon i Norge.

Mange lar seg riktignok friste av billige priser på ulike helserelaterte operasjoner i lavkostland, og Øst-Europa har vist seg som et yndet sted for nordmenn å valfarte til for laseroperasjoner. Det finnes faktisk egne bedrifter som månedlig sender flere titalls nordmenn til Polen og Ungarn for å utføre ulik form for medisinsk behandling, så det finnes muligheter også for deg som ikke ønsker å investere i en øyeoperasjon her hjemme i Norge.

Vær dog obs på at man overhodet ikke bør se seg blind på pris og kun gå etter det billigste alternativet – det er tross alt øynene dine det er snakk om.

Øyeoperasjon eller kontaktlinser – hva bør man velge?

Video – hva er tryggest av kontaktlinsebruk og øyeoperasjon?Avsluttende ord

Hvis du ønsker mer informasjon om øyehelse og øyeoperasjoner, så finnes det to gode og informative nettsider som kan anbefales. Den første er Allaboutvision.com – en portal som er markedsledende på nytt og god informasjon rundt alt som omhandler øyne, kontaktlinser, øyeoperasjoner og briller.

Den andre nettsiden er norsk og heter Kontaktlinserpris.no (som du allerede er inne på).  Dette er en nettside som er en krysning mellom en prissammenligningsside på kontaktlinser og en informasjonsside for øyerelatert helse.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kontaktlinsepris.no
Logo