Linsevann & linsevæske – Kjøp billig på nett juli 2024

Mange av Kontaktlinserpris sine lesere har stilt oss en rekke spørsmål og linsevann og linsevæske.

Spørsmål som:

«Hvilken linsevæske er den beste?»

«Og i hvilke nettbutikker anbefales det å kjøpe linsevann?»

I denne artikkelen skal vi svare på disse spørsmålene.

Og vi starter med sistnevnte spørsmål: topp 3 nettbutikker hvor du kan kjøpe billig linsevann på nett.

Topp 3: Best i test nettbutikker for kjøp av billig linsevann i juli 2024

1. Lenson

Linsevann & linsevæske - Kjøp billig på nett [month] [year]
 • Enormt utvalg (Norges beste?) av linsevann og linsevæske.
 • Hyppige kampanjer.
 • Fører blant annet det verdenskjente merket Opti-Free.

Nysgjerrig på Lenson? Du kan lese hele vår anmeldelse av nettbutikken her!


2. Lensway

 • Seriøs nettbutikk som selger ufattelig mange kontaktlinser.
 • Har en håndfull ulike produsenter.
 • Fører også Opti-Free; som er regnet for å være markedets beste linsevann.

Nysgjerrig på Lensway? Du kan lese hele vår anmeldelse av nettbutikken her!

Linsevann & linsevæske - Kjøp billig på nett [month] [year]

3. MisterSpex

Linsevann & linsevæske - Kjøp billig på nett [month] [year]
 • Lynhurtig levering.
 • Gode, lave priser som holder seg stabilt lave (uten særlig mange kampanjer).
 • Bredt sortiment av linsevann og linsevæske.

Nysgjerrig på Mister Spex? Du kan lese hele vår anmeldelse av nettbutikken her!


linsevann

Hva er grunnen(e) til at man bruker linsevann?

Det å bruke linsevann som en del av omsorgen for kontaktlinser er essensielt av flere viktige grunner som bidrar til å opprettholde øyehelsen og sikre en komfortabel linseopplevelse.

La oss gå litt i dybden på temaet – med å fortelle hvorfor du bør benytte deg av linsevæske.

Rensing og desinfisering

Linsevann brukes primært til å rense og desinfisere kontaktlinsene. Våre øyne er utsatt for mange eksterne faktorer, inkludert støv, smuss, oljer og mikroorganismer som kan samle seg på overflaten av linsene. Disse partiklene kan forårsake irritasjon, infeksjoner og ubehag.

Det er dessverre mange ulike mikroorganismer som kan ende opp på øyet ditt… (kilde: American Academy).

Linsevann inneholder spesifikke rengjøringsmidler og desinfeksjonsmidler som effektivt fjerner og dreper mikroorganismer, samtidig som de bidrar til å opprettholde linsens optiske klarhet.

linsevæske

Fuktighet og fuktbevaring

Linser trenger fuktighet for å holde seg myke og behagelige å bruke. Tørrhet kan føre til irritasjon, kløe og ubehag i øynene.

Linsevann inneholder fuktighetsgivende ingredienser som hjelper til med å opprettholde linsens naturlige fuktighetsnivå, slik at de forblir behagelige gjennom hele dagen. Dette bidrar til å redusere risikoen for tørre øyne og gir en bedre linseopplevelse for brukeren.

Smøring og beskyttelse

Øynene har naturlige forsvarsmekanismer som tårefilmene, som bidrar til å smøre overflaten og beskytte øyet. Imidlertid kan bruk av kontaktlinser noen ganger forstyrre denne naturlige smøringen, spesielt hvis linsene er ubehagelig tørre.

Linsevæske inneholder ofte visse stoffer som etterligner tårefilmen og gir ekstra smøring og beskyttelse for øynene. Dette hjelper til med å redusere friksjonen mellom linsene og øyets overflate, og gir en glattere og mer behagelig opplevelse.

beste linsevann

Forebygging av infeksjoner

Riktig bruk av linsevæske bidrar til å forebygge infeksjoner i øyet som kan oppstå som et resultat av dårlig hygiene eller forurensninger på linsene. Kontaktlinser er i direkte kontakt med øynene, og det er derfor viktig å opprettholde strenge hygieniske rutiner.

Linsevæske med desinfeksjonsmidler bidrar til å drepe potensielt skadelige mikroorganismer som kan føre til øyeinfeksjoner, og reduserer dermed risikoen for komplikasjoner.

Video – beste linsevæske i juli 2024Dette er de beste linsevæskene i Norge (juli 2024)

LinsevæskeProdusentEgenskaper
Opti-Free PureMoistAlconRenser, desinfiserer, fukter og smører linser. Langvarig fuktighet og behagelig linseopplevelse.
Biotrue Multi-Purpose SolutionBausch + LombRenser, desinfiserer, fukter og bevarer fuktighet i linser. Inspirert av øyets naturlige tårevæske.
Renu Advanced FormulaBausch + LombEffektiv rensing og desinfisering av linser. Fjerner proteiner og holder linsene klare og komfortable.
Complete RevitaLensAbbottRenser, desinfiserer og fukter linser. Holder linsene komfortable og bidrar til å bevare øyehelsen.
Biofinity Multipurpose SolutionCooperVisionRenser, desinfiserer og fukter linser. Passer spesielt godt til Biofinity kontaktlinser.

Husk at populariteten til linsevæsker kan variere over tid og kan være avhengig av individuelle preferanser og øyehelse.

Det er alltid viktig å konsultere en øyelege eller optiker for å få anbefalinger som er skreddersydd for dine spesifikke behov og forhold.

Linsevann & linsevæske - Kjøp billig på nett [month] [year]

Glemt linsevæsken på ferie? Dette er løsningen!

Hvis du har glemt linsevæske når du reiser og ikke har tilgang til en butikk eller apotek for å kjøpe mer, er det noen alternativer du kan vurdere:

Kjøp linsevæske på reisemålet

Utforsk lokale butikker, apotek eller optikere på reisemålet ditt for å se om du kan finne en erstatning eller et tilsvarende produkt til linsevæsken du bruker. De fleste turistområder vil sannsynligvis ha slike fasiliteter tilgjengelig.

Bruk fysiologisk saltvann eller kontaktlinseløsning

Hvis du ikke finner spesifikk linsevæske, kan du bruke fysiologisk saltvann eller kontaktlinseløsning til skylling og oppbevaring av linsene dine midlertidig. Disse produktene er vanligvis tilgjengelige på apotek og kan brukes som en midlertidig erstatning. Vær imidlertid oppmerksom på at de ikke har de samme rensende og desinfiserende egenskapene som spesialiserte linsevæsker.

Bruk rent destillert vann som en nødløsning

Hvis du ikke har tilgang til andre alternativer, kan du bruke rent destillert vann for å oppbevare linsene dine midlertidig. Dette bør bare gjøres i nødsituasjoner, da vann ikke har rengjørende eller desinfiserende egenskaper, og det kan være risiko for infeksjon hvis linsene ikke blir ordentlig rengjort og desinfisert senere.

Bruk briller i stedet

Hvis ingen av de ovennevnte alternativene er tilgjengelige eller trygge å bruke, kan du vurdere å bruke briller i stedet for kontaktlinser. Dette kan være en midlertidig løsning frem til du får tilgang til riktig linsevæske igjen.

Vær oppmerksom på at det er viktig å følge produsentens anbefalinger og rådføre deg med en øyelege eller optiker hvis du er usikker på hvordan du skal håndtere situasjonen eller om det er trygt å bruke alternative produkter midlertidig.

Linsevann & linsevæske - Kjøp billig på nett [month] [year]

Steg-for-steg: Slik renser du kontaktlinser med linsevann

Det å rense kontaktlinser med linsevæske er en viktig del av daglig linsepleie for å opprettholde god øyehelse. Her er en steg-for-steg-guide for rengjøring av kontaktlinser med linsevæske:

 1. Vask hendene grundig: Før du begynner, vask hendene grundig med såpe og skyll godt. Tørk hendene med en ren, lofri håndkle.

 2. Fjern en linse: Ta forsiktig ut en kontaktlinse fra øyet ved å plassere den på fingertuppen. Sørg for å håndtere én linse om gangen for å unngå forveksling mellom høyre og venstre linse.

 3. Hell linsevæske i håndflaten: Hell en tilstrekkelig mengde linsevæske i håndflaten, slik at det er nok til å dekke linsen helt.

 4. Gni linsen forsiktig: Plasser den fjernede linsen i håndflaten med linsevæsken. Bruk fingertuppene til å gni linsen forsiktig i sirkulære bevegelser i omtrent 20 sekunder. Dette hjelper til med å fjerne smuss, proteiner og andre avleiringer som kan ha samlet seg på linsen.

 5. Skyll linsen grundig: Skyll linsen med frisk linsevæske grundig på begge sider for å skylle bort eventuelle rester av smuss eller partikler.

 6. Plasser linsen i linseetuiet: Plasser den rensete linsen forsiktig i riktig side (høyre eller venstre) av linseetuiet. Sørg for å fylle etuiet med tilstrekkelig mengde friskt linsevann, slik at linsen er helt dekket.

 7. Gjenta prosessen med den andre linsen: Gjenta trinn 2-6 for den andre linsen, pass på at du bruker ren linsevæske og ikke blander linsene.

 8. La linsene ligge i linseetuiet: Sett på lokket på linseetuiet og la linsene ligge i linsevæsken i minst 4-6 timer, eller i henhold til produsentens anbefalinger. Dette gir linsene tid til å bli ordentlig rengjort og desinfisert.

Merk: Det er viktig å følge produsentens instruksjoner for riktig bruk av linsevæsken og eventuelle spesifikke rengjørings- eller desinfiseringsmetoder som anbefales for de spesifikke kontaktlinsene du bruker.

Husk også å rengjøre og erstatte linseetuiet regelmessig for å unngå bakterievekst og opprettholde en god hygienepraksis for linsene dine.

Linsevann & linsevæske: Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte bør jeg bytte ut linsevæsken?

Det anbefales å bytte ut linsevæsken i linseetuiet hver gang du bruker kontaktlinsene. Dette bidrar til å opprettholde god hygiene og redusere risikoen for infeksjoner.

Etter at linsene er tatt ut og rengjort, bør du tømme ut den brukte linsevæsken og erstatte den med fersk linsevæske før du setter linsene tilbake i etuiet.

Kan jeg bruke linsevæske som øyedråper?

Nei, linsevæske er ikke ment å brukes som øyedråper. Linsevæsken er spesielt formulert for rengjøring, desinfisering og oppbevaring av kontaktlinser.

Hvis du opplever tørrhet eller ubehag i øynene, bør du bruke øyedråper som er spesifikt laget for å lindre tørre øyne. Det anbefales å konsultere en øyelege eller optiker for å få riktig råd og anbefalinger for bruk av øyedråper.

Kan jeg bruke vann som erstatning for linsevæske?

Nei, det anbefales ikke å bruke vann som erstatning for linsevæske. Vann kan inneholde mikrober, mineraler og urenheter som kan forårsake infeksjoner eller irritasjon i øynene.

Linsevæske er spesifikt designet for å rense, desinfisere og fukte kontaktlinser, og det er viktig å bruke riktig produkt for å opprettholde øyehelsen og sikre en trygg og behagelig linseopplevelse. Hvis du er i en nødsituasjon og ikke har tilgang til linsevæske, er det best å konsultere en øyelege eller optiker for å få veiledning og råd om hva du kan gjøre i en slik situasjon.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kontaktlinsepris.no
Logo