Linser med soldemping: De 6 beste i 2024

De aller fleste nordmenn er påpasselige med å smøre seg inn med solkrem når de er i Syden.

Man ønsker jo å beskytte huden mot farlige UVA- og UVB-stråler.

Men hvor mange av oss tenker at det å beskytte øynene er viktig?

Forskning viser at UV-stråling mot øynene kan være svært farlig. Man kan rett og slett hemme synet. Derfor er det mange som er påpasselige med hvilke solbriller de kjøper.

Hva om jeg sier at det finnes kontaktlinser med innebygget forsvarsmekanisme mot UVA- og UVB-stråling?

Vi i Kontaktlinserpris har satt opp en liste over de beste linsene med soldemping. Til tross for at du benytter deg av en av linsene under, så er det fortsatt smart å bruke andre hjelpemidler som gode solbriller.

1. 1-Day Acuvue TrueEye

Linser med soldemping: De 6 beste i [year]

Ønsker du komfort og øyepleie gjennom hele dagen samtidig som du beskytter øynene dine mot skadelige UV-stråler?

Da er 1-Day Acuvue TruEye kontaktlinser det perfekte valget for deg. Disse kontaktlinsene kombinerer høy kvalitet med den nyeste teknologien for å gi deg en enestående visuell opplevelse.

Eksklusiv Solbeskyttelse:

1-Day Acuvue TruEye kontaktlinser er utstyrt med avansert solbeskyttelsesteknologi. De gir 99% UVB og 96% UVA-beskyttelse, noe som betyr at øynene dine blir skånet fra de skadelige virkningene av solens stråler. Dette er spesielt viktig da langvarig eksponering for UV-stråling kan øke risikoen for øyesykdommer som katarakt og makuladegenerasjon. Med disse kontaktlinsene kan du føle deg trygg i solen uten å ofre klarheten i synet ditt.

Innovativt Materiale:

1-Day Acuvue TruEye kontaktlinser er laget av et unikt silikonhydrogelmateriale som gir en naturlig fuktighet til øynene gjennom hele dagen. Dette reduserer ubehag og tørrhet som noen ganger oppstår med andre linser. De er også laget for å puste og la oksygen nå hornhinnen, noe som gir deg hvite og sunne øyne uten rødhet.

Daglig Brukervennlighet:

Med 1-Day Acuvue TruEye trenger du ikke lenger å bekymre deg for rengjøring, desinfisering eller oppbevaring av linser. Disse er engangslinser som du kan bruke en dag og kaste, noe som gjør dem praktiske og hygieniske. Dette er ideelt for folk med en aktiv livsstil eller de som ønsker en enkel og vedlikeholdsfri linseopplevelse.

1-Day Acuvue TruEye kontaktlinser gir en kombinasjon av overlegen komfort, klarhet i synet og pålitelig solbeskyttelse. Med disse linsene kan du nyte livet i solen uten bekymring og samtidig ta vare på øyehelsen din. Bestill dine 1-Day Acuvue TruEye kontaktlinser i dag og opplev den beste i øyevern og visuell klarhet.


2. Everclear UV

Linser med soldemping: De 6 beste i [year]

Å nyte livets øyeblikk i solen bør aldri kompromittere din visuelle komfort og viktigst av alt, øyehelsen din. Dette er grunnen til at Everclear UV kontaktlinser er den ultimate følgesvennen for deg som elsker solfylte dager og aktive utendørsaktiviteter.

Beskyttelse med Stil:

Everclear UV kontaktlinser gir deg beskyttelse i verdensklasse mot skadelig UV-stråling. Disse linser gir 90% UVB og 99% UVA-beskyttelse, noe som bidrar til å forebygge potensielle øyesykdommer og opprettholde øyehelsen. Nå kan du se verden med klarhet, samtidig som du beskytter øynene dine med stil.

Lett og Pustende:

Laget av et pustende hydrogelmateriale, gir Everclear UV kontaktlinser øynene dine den luften de trenger for å føle seg friske og hvite. Du kan si farvel til røde, irriterte øyne, og hilse på en verden av komfort og klarhet. Linser med UV-beskyttelse har aldri vært så lette å bruke.

Praktisk og Rimelig:

Everclear UV kontaktlinser gir deg den praktiske fordelen ved engangslinser. Ingen rengjøring, ingen oppbevaring, bare ta på dem om morgenen og kast dem om kvelden. Dette er ikke bare en tidsbesparende, men også en rimelig løsning for de med en travel livsstil.

Everclear UV kontaktlinser er den perfekte følgesvennen for de som ønsker å nyte livet i solen uten bekymring. De gir deg klarhet, komfort og trygghet, alt i en enkel liten linse. Bestill dine Everclear UV kontaktlinser i dag og oppdag hvordan du kan beskytte øynene dine mens du omfavner solskinn og eventyr.


3. Avaira Vitality

Linser med soldemping: De 6 beste i [year]

Ønsker du komfortable kontaktlinser som gir deg krystallklart syn og samtidig beskytter øynene mot skadelig UV-stråling? Da er Avaira Vitality kontaktlinser det ideelle valget for deg.

Disse kontaktlinsene kombinerer førsteklasses komfort og avansert solbeskyttelse for å holde øynene dine i toppform.

Avansert Solbeskyttelse:

Avaira Vitality kontaktlinser er designet for å gi deg den beskyttelsen du trenger mot solens skadelige UV-stråler. De gir 88% UVB og 99% UVA-beskyttelse, noe som hjelper til med å redusere risikoen for øyesykdommer som katarakt og makuladegenerasjon. Med disse kontaktlinsene kan du nyte utendørsaktiviteter og solfylte dager med full tillit til at øynene dine er trygge.

Lengre Brukstid og Komfort:

Avaira Vitality kontaktlinser er laget av et innovativt silikonhydrogelmateriale som gir optimal fuktighet til øynene dine. Dette resulterer i en langvarig følelse av komfort gjennom hele dagen, og du trenger ikke bekymre deg for tørre eller irriterte øyne. Disse linser er også godkjent for bruk på dag-til-natt-basis i opptil 7 dager, noe som gir ekstra bekvemmelighet for de med travle livsstiler.

Høy Oksygengjennomtrengelighet:

Avaira Vitality kontaktlinser gir øynene dine rikelig med oksygen, slik at de kan puste fritt. Dette bidrar til å opprettholde hvite og sunne øyne, samtidig som det reduserer risikoen for rødhet og irritasjon.

Avaira Vitality kontaktlinser er den perfekte kombinasjonen av komfort, solbeskyttelse og brukervennlighet. Med Avaira Vitality kan du se klart, føle deg komfortabel og ha fullstendig tillit til at øynene dine er godt beskyttet mot skadelig UV-stråling. Bestill dine Avaira Vitality kontaktlinser i dag og opplev fordelene av førsteklasses øyevern og enestående visuell klarhet.


4. Biomedics 55 Evolution

Linser med soldemping: De 6 beste i [year]

Biomedics 55 Evolution kontaktlinser er det ideelle valget for de som søker overlegen klarhet og langvarig komfort i en kontaktlinse. Disse linser er skapt med tanke på din visuelle nytelse og øyehelse.

Klarhet i Høyeste Grad:

Med Biomedics 55 Evolution kontaktlinser kan du forvente en imponerende grad av klarhet i synet. De gir en skarp og nøyaktig visuell opplevelse som gir deg muligheten til å se verden i all sin prakt. Hver detalj blir fanget med presisjon, slik at du ikke går glipp av noe.

Langvarig Komfort:

Komfort er nøkkelen når det gjelder kontaktlinser, og Biomedics 55 Evolution skuffer ikke. Laget av et pustende hydrogelmateriale, gir disse linsene øynene dine en jevn og vedvarende fuktighet gjennom hele dagen. Du vil glemme at du har dem på, takket være en følelse av friskhet og velvære.

Fleksibel Bruk:

Biomedics 55 Evolution kontaktlinser er utformet for å passe til ulike livsstiler og synsbehov. De kan brukes daglig i opptil to uker, avhengig av anbefalingene fra øyepleieren din. Dette gir deg fleksibilitet og praktisk bruk samtidig som du opprettholder god øyehygiene.

Solid Kvalitet og Rimelig Pris:

Biomedics 55 Evolution kontaktlinser gir deg enestående kvalitet til en rimelig pris. De er pålitelige og effektive, og du trenger ikke ofre lommeboken for å oppnå overlegen klarhet og komfort.

Med Biomedics 55 Evolution kontaktlinser kan du se verden med skarphet og klarhet, samtidig som du føler deg komfortabel gjennom hele dagen. Bestill dine Biomedics 55 Evolution kontaktlinser i dag og oppdag hvorfor de er en favoritt blant de som setter pris på både kvalitet og komfort.


5. MyDay Daily Endagslinser Disposable

Linser med soldemping: De 6 beste i [year]

Myday Daily Disposable kontaktlinser er ikke bare et skritt fremover når det gjelder komfort og brukervennlighet, men de setter også en ny standard for UV-beskyttelse i kontaktlinseverdenen. Hvis du verdsetter klarhet i synet og ønsker å ta ansvar for øyehelsen din, er Myday Daily Disposable det perfekte valget.

Revolusjonær UV-Beskyttelse:

Myday Daily Disposable kontaktlinser gir deg overlegen UV-beskyttelse for å beskytte øynene dine mot skadelige solstråler. De er utstyrt med en unik teknologi som blokkerer opptil 85% av UVA-stråler og 96% av UVB-stråler. Dette betyr at når du bruker Myday Daily Disposable, gir du øynene dine en usynlig skjold mot de farlige virkningene av UV-stråling.

Hvordan fungerer det?

Myday Daily Disposable linser har en spesiell UV-blokkerende substans innbakt i selve linsen. Denne substansen fungerer som et filter som absorberer og blokkerer UV-strålene før de når øynene dine. Dette bidrar til å redusere risikoen for øyesykdommer som katarakt og makuladegenerasjon som kan være forårsaket av langvarig eksponering for solens stråler.

God klarhet og utmerket komfort

I tillegg til den enestående UV-beskyttelsen, tilbyr Myday Daily Disposable kontaktlinser høy komfort og klarhet i synet. De er laget av det innovative Smart Silicone™-materialet som gir god oksygengjennomtrengelighet, og dette resulterer i hvitere og sunnere øyne. Du vil nyte langvarig komfort hele dagen, uansett hva du gjør.


Hvorfor er UV-stråling på øynene farlig?

Når du sitter ute i sola om sommeren, så blir huden din brun. Dette er et resultat av en forsvarsmekanisme huden har. Når UV-strålene treffer huden, så skiller kroppen din ut melanin.

Øynene har ikke en slik forsvarsmekanisme.

Derfor blir alle UV-strålene mot øyet direkte eksponert fra et helsemessig utgangspunkt.

Forskjell på UVA- og UVB-stråling

La oss kjapt sette opp de ulike formene for stråling – samt hvilken negativ effekt de kan ha på din øyehelse.

UVB-strålingen er nok den som forårsaker den mildeste formen for øyehelseproblemer. Strålingen vil bare absorberes delvis inn i hornhinnen. Da vil man oppleve akutt ubehag, men dette er sjelden noe som er langvarig.

UVA-strålene vil gå dypere inn i øyet ditt. Dette kan føre til at strålingen går dypt inn i øyet og gir mer kroniske skader.

Linser med soldemping

Fordeler og ulemper med linser med soldemping

FordelerUlemper
Beskytter øynene mot skadelig UV-strålingUV-beskyttelse kan variere avhengig av linsetype og merke
Reduserer risikoen for øyensykdommer som katarakt og makuladegenerasjonKan være dyrere enn kontaktlinser uten UV-beskyttelse
Tilgjengelig i ulike linsetyper for ulike synsbehovKrever fortsatt bruk av solbriller for fullstendig beskyttelse
Mange anerkjente kontaktlinsemerker tilbyr UV-beskyttelseUV-beskyttelse kan avta over tid på grunn av slitasje og rengjøring
Kontaktlinser UV-beskyttelse

Video – slik fungerer UV-beskyttelse på kontaktlinserOfte stilte spørsmål

Hvilken type solbeskyttelse tilbyr kontaktlinser med solbeskyttelse?

Kontaktlinser med solbeskyttelse er vanligvis utstyrt med et innebygget filter som blokkerer en betydelig mengde av de skadelige UV-strålene fra solen.

Dette filteret kan variere i styrke, men de fleste solbeskyttede kontaktlinser tilbyr beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Husk likevel at kontaktlinser ikke erstatter behovet for solbriller med full UV-beskyttelse, spesielt ved sterkt sollys eller lengre opphold utendørs.

Er kontaktlinser med solbeskyttelse tilgjengelige i forskjellige farger?

Ja, mange produsenter tilbyr kontaktlinser med solbeskyttelse i ulike farger, inkludert de tradisjonelle grå, brune og grønne farger. Dette gjør det mulig for brukere å velge en fargetone som passer deres personlige preferanser. Disse fargede solbeskyttede kontaktlinsene er kjent som “kosmetiske sollinser” og kan være en kombinasjon av både solbeskyttelse og estetikk.

Du kan ta en oversikt på vårt utvalg av fargelinser – og du vil garantert finne noen der som har UV-beskyttelse.

Kan jeg bruke kontaktlinser med solbeskyttelse selv om jeg allerede bruker vanlige briller?

Ja, du kan bruke kontaktlinser med solbeskyttelse i tillegg til vanlige briller. Mange kontaktlinsebrukere velger å bruke solbeskyttede kontaktlinser når de er ute i sterkt sollys og bruke briller som vanlig når de ikke trenger solbeskyttelse.

Dette gir deg fleksibilitet til å tilpasse øyebeskyttelsen din etter behov. Det er imidlertid viktig å konsultere øyelegen din for råd om bruk av kontaktlinser med solbeskyttelse sammen med briller for å sikre riktig øyehelse.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kontaktlinsepris.no
Logo