Linseabonnement – Er det noe man bør velge? (2024)

Har du fått tilbud om linseabonnement? Men du er usikker på om det er noe du bør godta?

Da jeg jobbet i en nettbutikk kalt SmartBuyGlasses, så ble det sett på som en stor seier hvis man klarte å få noen (naive) kunder til å tegne slikt abonnement.

Optikere over hele Norge tilbyr naturligvis «linseabonnement» til sine kunder.

Av samme årsak.

Det er et så ekstrem konkurranse på salg av kontaktlinser i Norge, at man virkelig bør være glad for de kundene man får. Spesielt når man får kunder til å tegne dyre abonnementer.

linseabonnement

Hvorfor bør man unngå linseabonnement?

Du forstår kanskje allerede at jeg vil advare sterkt mot å tegne abonnement på kontaktlinser.

Hele poenget med de sterke markedskreftene i Norge, er jo nettopp at du kan sammenligne priser på kontaktlinser. Og det er ufattelig store forskjeller i hvor mye linsene koster fra dag til dag. En undersøkelse fra 2024 viste at enkelte dags- og månedslinser kan gå opp og ned så mye som 30 % i løpet av en måned.

Det er mye.

Kontaktlinseabonnement = fast pris hver måned

Når du tegner linseabonnement, så lover du optikeren at du skal betale XXX kroner for linsene i et helt år fremover.

Tabbe.

Det er nemlig veldig liten sannsynlighet for at nettopp denne optikeren har Norges laveste priser. Dermed går du glipp av muligheten til å sammenligne priser på kontaktlinser. Denne muligheten bør du for all del aldri gå glipp av.

Samme problem i USA

Det er samme opplegg i USA. Derfor valgte Contactsadvice.com å sette opp et regnestykke for å se på hvor mye man ville tape på slike abonnementsløsninger.

Konklusjonen var klar: du taper veldig mye penger på å binde deg til èn nettbutikk!

kjøpe kontaktlinser i Norge

Hvorfor lar mange nordmenn seg lokke?

Synsam, Specsavers og andre optikerkjeder har ansatt optikere for å «ta vare på kundene sine». Og joda: de fleste er nok optiker av yrke.

Men de er også sleipe salgsmenn.

Disse kjedene gjør absolutt alt i sin makt for å lokke deg til å betale ekstreme priser for kontaktlinser. Selv har jeg vært på synsundersøkelser et par ganger og hørt fraser som:

«Du får et par Oakley-briller med på kjøpet hvis du binder deg til 12 måneders linseabonnement!»

«Lysten på gratis synsundersøkelse hver tredje måned hos oss? Bare signer denne kontaktlinse-kontrakten, så får du utmerket service!»

…og nettbutikkene er nesten like ille.

Eksempler – Så mye penger taper du på å signere et kontaktlinse-abonnement

Tallene i nedenstående tabell er hentet fra vår undersøkelser i 2024.

Det er derfor ikke sikkert at du kan finne samme pris på linsene når du sjekker i senere tid:

Kontaktlinse ModellLinseabonnement (Månedlig)Enkeltlinser (Pris per par)
Acuvue Oasys350 kr per måned300 kr per par
Biofinity300 kr per måned250 kr per par
Air Optix Aqua330 kr per måned280 kr per par
PureVision 2320 kr per måned270 kr per par
Dailies Total 1380 kr per måned320 kr per par
Proclear290 kr per måned240 kr per par
Linseabonnement – Er det noe man bør velge? ([year])

Konklusjon

Du har kanskje forstått artikkelens konklusjon allerede.

Du bør aldri tegne noe form for linseabonnement med noen form for optiker i Norge. Ikke nettbutikker som selger kontaktlinser. Og i hvert fall ikke svindyre optikerkjeder som lurer deg med gratis synstest og billige (gratis) solbriller.

Dersom du går til vår forside og finner din linse, så vil du spare utrolig mye penger når du handler kontaktlinser på nett.

Ofte stilte spørsmål om linseabonnement

Hvorfor tilbyr optikere og nettbutikker abonnement på kontaktlinser?

Et linseabonnement, også kjent som en kontaktlinseabonnementstjeneste, er en tjeneste som tilbys av optikere, øyeleger eller online forhandlere som gir deg muligheten til å motta regelmessige forsendelser av kontaktlinser etter en fast tidsplan.

Dette konseptet er utviklet for å gjøre det enklere for personer som bruker kontaktlinser, da det eliminerer behovet for å stadig kjøpe nye linser på egenhånd.

Samtidig er det ufattelig mye dyrere.

Du bør derfor unngå abonnement på kontaktlinser i så stor grad du bare kan.

Hva er kontaktlinseabonnement?

Et linseabonnement, også kjent som en kontaktlinseabonnementstjeneste, er en tjeneste som tilbys av optikere, øyeleger eller nettbutikker som gir deg muligheten til å motta regelmessige forsendelser av kontaktlinser etter en fast tidsplan.

Dette konseptet er utviklet for å gjøre det enklere for personer som bruker kontaktlinser, da det eliminerer behovet for å stadig kjøpe nye linser på egenhånd.

Hvorfor bør man ikke være lojal overfor nettbutikker når man handler kontaktlinser?

Å være lojal mot en spesifikk nettbutikk når du handler kontaktlinser kan ha noen ulemper og begrensninger. En av de viktigste faktorene å vurdere er prisen. Prisen på kontaktlinser kan variere betydelig mellom forskjellige forhandlere. Ved å være lojal mot en enkelt nettbutikk, kan du gå glipp av gunstige priser, kampanjer eller rabatter som tilbys av andre forhandlere. Det å sammenligne priser og tilbud fra ulike kilder kan bidra til å spare penger på lang sikt.

Produkttilgjengelighet er en annen faktor å vurdere. Noen nettbutikker kan ha begrenset lager av visse kontaktlinser eller spesifikke merker. Hvis du er lojal mot en enkelt forhandler og de ikke har linsene du trenger på lager, kan det føre til forsinkelser eller uønskede komplikasjoner. Å være åpen for flere forhandlere gir deg større sjanse for å finne de riktige linsene når du trenger dem.

Endringer i dine øyehelsebehov kan også oppstå over tid. Øyehelsen din kan endre seg, og du kan trenge forskjellige kontaktlinser eller justeringer i resepten. Å være lojal mot en enkelt forhandler kan gjøre det vanskeligere å tilpasse seg disse endringene. Forskjellige forhandlere kan tilby et bredere spekter av linser og mer skreddersydde løsninger for dine skiftende behov.

Kundeservice og støtte er også viktige faktorer å vurdere. Kundeservicekvaliteten varierer mellom ulike nettbutikker. Å være lojal mot en forhandler kan begrense din evne til å oppleve god kundeservice eller utnytte fordelene som tilbys av andre forhandlere, for eksempel enkle returer, rask levering eller online kundestøtte.

Til slutt, øyelegeanbefalinger bør også veie tungt i beslutningen om hvor du kjøper kontaktlinser. Øyeleger kan anbefale spesifikke kontaktlinser basert på dine individuelle behov og øyehelse. Å være åpen for ulike forhandlere gir deg muligheten til å følge øyelegens anbefalinger og velge de beste linsene for dine øyne. I stedet for å være fastlåst på en enkelt nettbutikk, kan det være klokt å være fleksibel og utforske ulike forhandlere for å finne de beste tilbudene, prisene og tjenestene som passer dine behov og preferanser.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Kontaktlinsepris.no
Logo